Over Marieke van de BBZcoach

Ik maak lastige zaken SIMPEL

Wie is Marieke

Ik woon in Noordlaren, met mijn grote liefde Pepijn en ik ben moeder van twee prachtige volwassen kinderen. Ik houd ervan om zaken simpel te houden en zo vrijheid te creëren. Ondernemen wordt vaak onnodig ingewikkeld gemaakt. Mijn doel is om zo veel mogelijk ondernemers (in spé) te inspireren en te informeren over de mogelijkheden die er zijn om vanuit een uitkeringssituatie te gaan ondernemen.


Voordat ik in 2018 dit bedrijf opzette ….
Heb ik verschillende ondernemingen opgezet en met succes verkocht.

En……
Heb ik zelf ook gebruik moeten maken van bijstandsuitkering voor ondernemers. En die persoonlijke ervaring is wat mij betreft goud waard!


Ik ben een enorm buitenmens!

Ik houd van wandelen in de vroege ochtenden. Het liefst in de polder langs het Zuidlaardermeer met zonsopgang, voorbij de mistige maïsvelden of langs de dampende bomen in het bos. Dit doe ik het liefst heel vroeg samen met Pip, mijn trouwe viervoeter.

“Na jaren van grote, ego strelende opdrachten en trajecten heb ik het roer omgegooid. Een cruciaal moment in mijn leven.”

Ik heb jarenlang voor toonaangevende multinationals verandertrajecten mogen begeleiden, trainingen gegeven over uiteenlopende onderwerpen voor zowel commerciële bedrijven als sociale organisaties en in het lager en hoger onderwijs.

Na jaren van grote, ego strelende opdrachten en trajecten heb ik het roer omgegooid. Een cruciaal moment in mijn leven. Ik heb een goedlopende samenwerking van tien jaar van de ene op de andere dag beëindigd. Dit nadat ik jarenlang ondernemers vanuit de bijstand en het UWV had begeleid. Door die keuze kwam ik aan de andere kant van de tafel terecht en voelde ik hoe het was om als ondernemer bijstand in levensonderhoud aan te moeten vragen. En zo van het minimale te leven.


“Marieke, jij snapt beide kanten, de hard skills én de soft skills. Jij kunt hierin het verschil maken. Jij legt lastige zaken simpel uit, jouw snappen ze.”

Naarmate de tijd vorderde werd mij steeds duidelijker hoe ik het verschil kon maken voor mensen met een uitkering en een ondernemersdroom. Jarenlang zag ik de mismatches tussen mensen met een uitkering en mijn financieel onderlegde collega's met hard skills.

De dag dat mijn oud-collega Leonie zich uitsprak zal ik nooit vergeten. Ze zei "Marieke, jij snapt beide kanten, de hard skills én de softs kills. Jij kunt hierin het verschil maken. Jij legt lastige zaken simpel uit, jouw snappen ze".
Deze situatie was nodig om te gaan doen waar ik als ondernemer nu het meest gelukkig van word; anderen de wegwijzen. Dat is mijn missie.

Ik werkte mij een slag in de rondte en binnen een halfjaar won ik de eerste aanbesteding en kon ik de bijstand in levensonderhoud beëindigen. Ik kon er weer zijn voor mijn klanten. Het verschil maken in klein geluk en mensen helpen financieel onafhankelijk te worden.
In de media

FD artikel Marieke Bouma DeBBZcoach

"Ik kende de theorie van de bijstand. Nu voelde ik zelf hoe kwetsbaar je dan bent"


Artikel FD 12-06-2023
Podcast Chronisch ziek en ondernemen Marieke Bouma

"Iedereen kiest zijn eigen route en ik loop niet voor je, maar naast je"

Podcast Chronisch ziek & ondernemen #14
Geld maakt (niet) gelukkig: ‘WG-periode, weinig geld, heeft als puber indruk gemaakt’

Geld maakt (niet) gelukkig: ‘WG-periode, weinig geld, heeft als puber indruk gemaakt’

Artikel Metronieuws 12-08-2023

Ervaringen

"Het fijnste aan werken met Marieke vind ik dat ze me altijd aanmoedigt om dicht bij mezelf te blijven. Mijn waarden, wensen en dromen zitten verwerkt in een prachtig ondernemingsplan dat dankzij haar methode aan elk detail voldoet! Het voelt als sterke wortels voor de boom die mijn onderneming is."
Denise- positieve psychologie en eigenaar van Mamaliefjes

"Mijn ervaring met Marieke van De Bbz Coach was absoluut geweldig. Ticket naar Vrijheid heeft me geleerd om te zien wat mijn prioriteiten zijn en hoe ik mijn doel kan bereiken, binnen de beperkingen van het geld die ik eigenlijk heb of had. Ik heb mijn dansschool mijn eigen bedrijf en erg belangrijk m’n vrijheid gerealiseerd." 

André - eigenaar & dansleraar van dansschool NextDance

"Ticket naar Vrijheid is zo leuk, ik kan haast niet stoppen’.  Het voeren van gesprekken met potentiële opdrachtgevers tijdens mijn marktonderzoek vond ik in het begin spannend. Achteraf gezien was dat niet nodig je gaat gewoon kennismaken vanuit gelijkwaardigheid, en wie weet komen daar opdrachten uit. Het volgen van deze methode heeft me geholpen om deze grote stap in mijn leven te zetten."

Mare- zelfstandig ondernemer in de zorg